top of page
JannikeBackSongbook3.jpg

JAKOBSTADS SINFONIETTA

 

Jakobstads Sinfonietta fungerar som utbildningsorkester för studerande vid musikutbildningarna som verkar i Campus Allegro. Studerande vid Wava-institutet, Yrkesakademin i Österbotten och Yrkeshögskolan Novia får en stor del av sin orkester-, band- och ensemblepraktik via Sinfoniettans verksamhet. Via Sinfoniettan får studerande möjlighet att spela tillsammans med erfarna, professionella musiker i varierande sammanhang. Sinfoniettan är en flexibel enhet, som med sin verksamhet eftersträvar att vara en central del av den österbottniska kulturvardagen.

YRKESHÖGSKOLAN NOVIA

Enheten i Jakobstad med utbildningsverksamhet inom kulturområdet; bildkonst, grafisk design, inredningsarkitektur, fotografering, scenkonst och musik samt forskning och utveckling inom kultur och entreprenörskap. Cirka 300 av Novias totalt 4000 studerande finns i Jakobstad och personalstyrkan i campuset uppgår till cirka 30 personer av totala antalet 400 anställda.

Mer info här.

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

I Jakobstad erbjuder YA! två olika grundexamen inom kultur och möjligheten att utbilda dig till endera musiker eller bildartesan.

Mer info här.

WAVA-INSTITUTET

Vid Wava-institutet kan du, ung eller gammal, musicera och studera målinriktat musik, bildkonst, dans och teater enligt en läroplan. Dessutom erbjuds ordkonst i projektform.

Mer info här.

YRKESHÖGSKOLAN CENTRIA

Centrias musikpedagogutbildning fungerar mitt i en traditionell kulturmiljö. Studielivet berikas genom ett tätt samarbete med yrkesfältet på området. Vi har årliga samarbetsprojekt med Yrkeshögskolan Novias musikutbildning och gemensamma projekt uppstår regelbundet också tillsammans med Mellersta Österbottens konservatorium och Kokkolan kaupunginteatteri. Centria erbjuder undervisning inom tre genrer: folkmusik, klassisk musik och rytmmusik. Det är också möjligt att välja kurser över genregränserna inom sina studier.

Mer info här.

MUSIKTEATER I ÖSTERBOTTEN

Musikteater i Österbotten är en fri teater grundad 2015 av professionella och erfarna musikalartister hemma från Karleby i norr till Sundom i söder. Gruppens syfte är att stöda den österbottniska musikalen. Under Jakobsdagar 2017 gjorde teatern succédebut med musikalkonserten ”Something’s Coming” i en välfylld Schaumansal. 2018 höjde man ribban med storsatsningen ”We got life!”. Denna gång samlades 15 st proffs, studerande och entusiaster i Schaumansalen och gav en dramatiserad musikalkonsert med temat medmänsklighet, acceptans och kärlek. För tillfället släpper föreningen sex musikallåtar från olika platser i Österbotten och Svenskfinland. Låtarna publiceras på HSS Medias sajter: Vasabladet, Österbottens Tidning och Sydösterbotten.

Mer info här.

bottom of page