JannikeBackSongbook3.jpg

JAKOBSTADS SINFONIETTA

 

Jakobstads Sinfonietta består av lärare i Musikhuset i Jakobstad och fungerar som utbildningsorkester för Musikhusets studerande. Studerande vid Musikhusets tre olika utbildningar får en stor del av sin orkester- och ensemblepraktik via Sinfoniettans verksamhet i form av olika orkester- och kammarmusikproduktioner. Via Sinfoniettan får studerande möjlighet att spela tillsammans med erfarna, professionella musiker i varierande sammanhang. Sinfoniettan är en flexibel enhet, som med sin verksamhet eftersträvar att vara en central del av den österbottniska kulturvardagen.

YRKESHÖGSKOLAN NOVIA

Enheten i Jakobstad med utbildningsverksamhet inom kulturområdet; bildkonst, grafisk design, inredningsarkitektur, fotografering, scenkonst och musik samt forskning och utveckling inom kultur och entreprenörskap. Cirka 300 av Novias totalt 4000 studerande finns i Jakobstad och personalstyrkan i campuset uppgår till cirka 30 personer av totala antalet 400 anställda.

Mer info här.

YRKESAKADEMIN I ÖSTERBOTTEN

I Jakobstad erbjuder YA! två olika grundexamen inom kultur och möjligheten att utbilda dig till endera musiker eller bildartesan.

Mer info här.

WAVA-INSTITUTET

Vid Wava-institutet kan du, ung eller gammal, musicera och studera målinriktat musik, bildkonst, dans och teater enligt en läroplan. Dessutom erbjuds ordkonst i projektform.

Mer info här.

MUSIKTEATER I ÖSTERBOTTEN

Musikteater i Österbotten är en fri teater grundad 2015 av professionella och erfarna musikalartister hemma från Karleby i norr till Sundom i söder. Gruppens syfte är att stöda den österbottniska musikalen. Under Jakobsdagar 2017 gjorde teatern succédebut med musikalkonserten ”Something’s Coming” i en välfylld Schaumansal. 2018 höjde man ribban med storsatsningen ”We got life!”. Denna gång samlades 15 st proffs, studerande och entusiaster i Schaumansalen och gav en dramatiserad musikalkonsert med temat medmänsklighet, acceptans och kärlek. För tillfället släpper föreningen sex musikallåtar från olika platser i Österbotten och Svenskfinland. Låtarna publiceras på HSS Medias sajter: Vasabladet, Österbottens Tidning och Sydösterbotten.